Cellarius Kft.

ProgramFelvidéki Gazdaságfejlesztési Program > Borászati termékek beszerzése
Cég tevékenységének típusaForgalmazó
Adószám13282091-2-02
Cégjegyzékszám02-09-069440
Alapítás éve2004
Kapcsolattartó neveRuppert Ignác
Kapcsolattartási e-mail címignac.ruppert@cellarius.hu
Kapcsolattartó telefonszáma+36302982270
Honlapwww.cellarius.hu, www.airocide.hu
Tevékenység rövid leírásaCellarius Kft. – bemutatkozás
A Cellarius Kereskedőház Kft. 2004-ben alakult a szigetvári hordógyártó cég, a Trust Hungary Zrt. leányvállalataként. Kezdetben kizárólag az anyacég hordóit értékesítettük öt európai országban – Ausztriában, Németországban, Görögországban, Olaszországban és Magyarországon. Jelenleg az Uniós országokon kívül Dél-Afrikában és Kínában látunk el képviseletet.
2005-től számtalan kóstolás után realizáltuk, hogy a tölgyfahordós érlelésen kívül, számos egyéb tényező is hatással van a bor minőségére. Az ügyfélszámból kifolyólag rengeteg nemzetközi cég keresett meg bennünket, ám igyekeztünk olyan világszínvonalú gyártókkal, beszállító partnerekkel, kialakítani a kapcsolatot, akiknek hasonló a filozófiájuk, mint a Trustnak. Ezek a kritériumok a következők voltak: lehetőleg családi cég legyen – mentes a tőzsdei és befektetői érdekektől -, tekintse a minőséget a legfontosabb kritériumnak, a vevőkiszolgálás legyen precíz, és a kutatás-fejlesztésben is legyenek élenjárók. 2005-től lett stratégiai partnerünk a veronai székhelyű Enologica Vason borászati segédanyagokkal és élesztőkkel foglalkozó vállalat, illetve a külön borászati gépek gyártására specializálódott Ju.Cla.S. Srl. (Juice Clarification Systems). Számos szabadalom és innovatív technológia kidolgozása fűződik a nevükhöz: a flotációs berendezések, új generációs tangenciális szűrők, a hőmérsékletváltozás nélküli borkő stabilizálás, membrán szeparációs alkohol eltávolítás csak a legjelentősebbek ezek közül. A Cellarius Kft. sikeresen együttműködik az amerikai székhelyű Merk Millipore-val, valamint a tölgyszegmenseket gyártó Quercus Ltd.-vel.
Az innovatív megoldásokat szem előtt tartva 2014-ben lettünk az Akida Holding LLC kizárólagos képviselője Magyarországon, illetve a borászati piac vonatkozásában az egész világon, az USA és Ausztrália kivételével. Az Akida dolgozta ki azt a NASA technológiát, ami a foto-katalitikus oxidáció elvén működve tisztítja meg a légteret a szennyeződésektől és nem kívánatos illat anyagoktól.
2016-ban kezdtük szintén kizárólagos képviselőként forgalmazni az ausztrál Flexcube International Ltd. új generációs hordó-érlelő tartályait, melyek jól kezelhető, speciális műanyag/permeabilis polymer tartályokban biztosítják az oxidációt, így alkalmasak bor érlelésre.
2015-ben tapasztalatainkra alapulva megkezdtük egy borászati laboratórium kiépítését. A labor bejelentése jelenleg folyamatban van. Munkánk itt két fontos részre bontható, az egyik a borászati mérések, melyekkel szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek. Ezáltal még pontosabban tudjuk meghatározni, milyen anyagokra van szükségük. A másik munka a kutatás-fejlesztés, amiből 2015 végén egy új, saját fejlesztésű termékvonal is született, ezt a vonalat a jövőben szeretnénk folytatni.
Álláspontunk szerint a bor minősége a legfőbb szempont. A hangsúlyt az innovatív technológiák bevezetésére és kifejezetten a borra fektetjük, nem alkalmazunk gyümölcslégyártásban és tejiparban használt technológiákat. A prémium bor alapjának a jó minőségű szőlőt tekintjük, filozófiánk, hogy a leszüretelt szőlő minőségének 99%-át el kell juttatni a palackba, illetve a fogyasztókhoz. Célunk, hogy az új, modern technológiákkal jó minőségű, tudatos, költséghatékony bortermelés jöjjön létre.
Ennek érdekében olyan termék és szaktanácsadási portfóliót építettünk fel, ami a szőlőtelepítéstől, a palackozásig átfogja a munkafolyamatokat, végigkíséri a bor teljes életgörbéjét. Filozófiánkat igazolja, hogy mára országos szinten meghatározó céggé váltunk, piacainkon több mint 800 partnerünk van.
Miután a borászati piacon cégünk 13 éve segíti az ügyfeleink munkáját, jól felépített, közös munkára és bizalomra alapuló disztribúciós csatornákat használunk. A piac jellegzetességéből adódóan az éves árbevétel alakulása nagyon erős szezonalitást mutat – az árbevétel 70%-a az év harmadik-negyedik negyedéve során, és bő 60%-a augusztustól novemberig realizálódik.

Partnercégeink, hivatalos partnereink, általunk képviselt disztribúció:

Enologica Vason S.p.a.: Borászati biotechnológia,
Ju.Cla.S. Srl: Borászati gépek, berendezések, borkő, fehérje, és színstabilizálás
Corimpex Service Srl. Borászati biotechnológia
Trust Hungary Zrt. Tölgyfahordók, tölgyszegmensek
Tonnellerie Demptos Francia tölgyhordók - Bordeaux
Tonnellerie Francois Freres Francia tölgyhordók - Burgundy
Tonnellerie Sylvain Francia tölgyhordók - Bordeaux
Tonnellerie Meyrieux Francia tölgyhordók – Burgundy
Kirk’s Total Wine Nagyméretű hordók
Tonnellerie Fudrier Nagyméretű hordók
MBF Palackozógépek
Merk Millipore Mikrobiológia, szűréstechnológia
McClain Ozone Mikrobiológia, ózontechnológia
Megawatt Hűtéstechnológia, gépészet
Schaffenberg Prés, szőlőválogatási rendszerek, szőlőfeldolgozás
Flexcube International Ltd. Permeabilis polymer érlelő tartályok
Akida Holding LLC Airocide légtér fertőtlenítés
Tonnellerie Montgillard Francia tölgyhordók - Burdgundy


Szőlészeti referenciapéldák:

1. Hualai Amethyst borászat Kína Hebei provincia
Magyar fajták telepítése: Irsai Olivér, Csereszegi Fűszeres, Kékfrankos
2. Frittmann Borászat
3. Babarczi László Pincészete
4. Boreasz Kft.
5. Celerus Kft.
6. Aranyfürt Mezőgazdasági Kft.
Szőlészeti szolgáltatások:

Talajanalízis, melioráció, telepítés, oszlopozás, huzalozás, oltvány előkészítés, beszállítás

Borászati tervezés, referenciapéldák:

Wunderlich 2 Pincészet – gépészet, épületterv, berendezések
Bognár-Vin Kft. – borpalackozás, stabilizálás, szűrés
Badacsonyi Pincegazdaság – borszűrés, stabilizálás, mikro-makro oxidációs érlelés, hordópark összeállítás
Ostoros-Novaj Bor Zrt. – PSP vonal, borkezelés, érlelés
Laposa Pincészet – érlelő tér, hordópark, borszűrés
Hualai Amethyst borászat – telepítés, szőlőfeldolgozás, erjesztés technológia, hűtőkamra kiépítés, szőlőfeldolgozás és válogatórendszerek

Szolgáltatások:

Teljes borászati épületterv, gépészet, hűtéstechnológia, szőlő-feldolgozási rendszerek, erjesztés és érlelés-technológia, palackozó rendszerek tervezése és kiépítése.

Borászati eredmények:

Magyarország:

Takler Pincészet
Pannonhalmi Apátság
Szepsy Pince
Sauska
Bock
Gere Tamás és Zsolt
Ostoros Novaj Bor Zrt.
Tokaj Kereskedőház Zrt.
Bodri Pincészet
Mészáros Borház
Günzer Tamás
Günzer Zoltán
Ebner Borház
Kovács Nimród Winery
Konyári Pince

Olaszország:

Tommasi
Valentina Cubi
Cantina Sociale di Negrar

Németország:

Hoffmann Family Winery Pfalz
Gres Family Winery

Kína:

Hualai Amethyst
Red Lief
Canaán Winery
Dragon Seal

Bemutatkozás

A Cellarius Kereskedőház Kft. 2004-ben alakult, és mindazt képviseli, ami a borászatban innovációt, költséghatékony megoldást jelent. Álláspontunk szerint a bor minősége a legfőbb szempont. A hangsúlyt az innovatív technológiák bevezetésére és kifejezetten a borra fektetjük, nem alkalmazunk gyümölcslégyártásban és tejiparban használt technológiákat. A prémium bor alapjának a jó minőségű szőlőt tekintjük, filozófiánk, hogy a leszüretelt szőlő minőségének 99%-át el kell juttatni a palackba, illetve a fogyasztókhoz. Célunk, hogy az új, modern technológiákkal jó minőségű, tudatos, költséghatékony bortermelés jöjjön létre. Ennek érdekében olyan termék és szaktanácsadási portfóliót építettünk fel, ami a szőlőtelepítéstől, a palackozásig átfogja a munkafolyamatokat, végigkíséri a bor teljes életgörbéjét. Filozófiánkat igazolja, hogy mára országos szinten meghatározó céggé váltunk, piacainkon több mint 800 partnerünk van. Miután a borászati piacon cégünk 13 éve segíti az ügyfeleink munkáját, jól felépített, közös munkára és bizalomra alapuló disztribúciós csatornákat használunk.

Termék portfóliónk magába foglalja az alábbi termékeket: Tölgyfa hordók – Trust Hungary Zrt.; borászati segédanyagok - Enologica Vason Spa.; bio-segédanyagok, élesztők – 2B FermControl GmbH; borászati gépek - Ju.Cla.S. Srl.; membránok - Merk Millipore, tölgyszegmensek - Quercus Ltd.; fotokatalitikus légtér fertőtlenítés - Akida Holding LLC.; permeabilis polymer érlelőtartályok - Flexcube.

2015-ben tapasztalatainkra alapulva megkezdtük egy borászati laboratórium kiépítését. Munkánk itt két fontos részre bontható, az egyik a borászati mérések, melyekkel szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek. Ezáltal még pontosabban tudjuk meghatározni, milyen anyagokra van szükségük. A másik munka a kutatás-fejlesztés, amiből 2015 végén egy új, saját fejlesztésű termékvonal is született a NutriOak Basic, illetve NutriOak Plus.

Termékek / szolgáltatások